Prantsusmaal kasutati Iraani meeleavalduse ohjeldamiseks pisargaasi

Copy
Meeleavaldus Pariisis.
Meeleavaldus Pariisis. Foto: EPA/Scanpix

Prantsuse politsei kasutas pühapäeval pisargaasi ja rakendas mässuvastast taktikat, et takistada sadu Pariisis kogunenud meeleavaldajaid Teherani saatkonna juurde marssimast, teatasid uudisteagentuuri AFP ajakirjanikud ja pealtnägijad.

«Khamenei kao Iraanist minema!», «Macron! Aitab vaikimisest!» ja «Surm islamivabariigile!» olid meeleavaldajate prantsuse- ja pärsiakeelsete loosungite hulgas.

Iraani protestide toetusmeeleavaldus algas rahumeelselt Trocadero väljakul.

Kuid täies märulivarustuses politsei, mida toetas kaubikute rida, blokeeris meeleavaldajate tee, kui nad püüdsid läheneda Iraani saatkonnale, mis asub veidi eemal.

«Politsei kasutas pisargaasi Iraani meeleavaldajate laialiajamiseks Pariisis, kui püüdis kaitsta Islamivabariigi saatkonda. Samal ajal surus Emmanuel Macron Iraani mõrvarliku presidendiga kätt,» kirjutas Ühendriikides baseeruv Iraani naisõiguslane Masih Alinejad.

Iraanis puhkesid 16. septembril meeleavaldused protestiks 22-aastase kurdi naise Mahsa Amini surma vastu pärast seda, kui kombluspolitsei oli ta riietumisreeglite rikkumise eest kinni võtnud. Üle riigi levinud rahutustes on surma saanud vähemalt 41 inimest, hukkunute hulgas on nii protestijaid kui julgeolekujõudude liikmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles