IGOR TARO UKRAINA PÄEVIK ⟩ Ukraina üksused on lähedal silmuse kinni tõmbamisele Lõmani ümber

Igor Taro
Copy
Ukraina vabatahtlik sõdur ja endine mehhaanik Hena Tšipoštõn vaatab varuosade leidmiseks läbi hävitatud Vene tanke.
Ukraina vabatahtlik sõdur ja endine mehhaanik Hena Tšipoštõn vaatab varuosade leidmiseks läbi hävitatud Vene tanke. Foto: YASUYOSHI CHIBA

Ukraina armee edeneb põhjarindel, lõunas proovivad Vene okupandid leida võimalusi Hersoni ümbruses lõksu jäänud grupeeringu varustamiseks, Lõmani ümber Donetski oblastis on aga kujunemas topelthaare, kirjutab eilse sõjapäeva kokkuvõttes Igor Taro.

Põhjapoolsetes oblastites kestavad piiriülesed tulevahetused miinipildujate ja suurtükkidega. Valgevenega piirnevates oblastites on mõnevõrra kasvanud luure ja diversiooniüksuste sisse imbumise risk, kuna Valgevene piiriäärselt alalt on tulnud infot Ukraina välivormi väljastamisest teatud üksustele.

Ukrainlased kahtlustavad võimalikku lavastusoperatsiooni, kus ümberriietunud Vene sõdurid ründavad Valgevene piirialasid. Seetõttu on sealses piirkonnas tõstetud ohutaset.

Lõmani-Lõssõtšanski operatiivsuunal on Ukraina väed hetkel edenemas kõige jõudsamalt. Pikalt fookuses olnud Drobõševele on lisandunud võimalik Ukraina üksuste läbimurre põhjapool, et tekitada Lõmani piirkonnale laiem ümberhaaramine. Liikumine toimub Oskili veehoidlast ida poole Lozove-Ridkodubi joonel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles