Illinoisi kuberner tagandati ametist

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Illinoisi senat otsustas korruptsiooniskandaali sattunud osariigi kuberneri Rod Blagojevichi ametivõimu ulatusliku kuritarvitamise süüdistuse tõttu ametist taandada.


Osariigi seadusandjad toetasid ühehäälselt 51-aastase kuberneri ametivolituste peatamist ja tema tagandamist, vahendas AFP. Teisel hääletusel otsustati, et mees ei tohi enam kunagi Illinoisi osariigis poliitilisel ametikohal tööle asuda.

Blagojevich ütles pärast otsuse teatavaks tegemist, et on kurb ja pettunud, kuid mitte üllatunud ning lubas jätkata võitlust oma hea nime taastamiseks, teatas BBC News.

Blagojevichi süüdistatakse plaanis müüa presidendiks valitud Barack Obamast vabaks jäänud koht kõrgeima pakkumise tegijale. Kuberner Blagojevich, kellel lasus vastavalt seadustele kohustus nimetada uus senaator, määras Obama mantlipärijaks Roland Burrise.

Blagojevich vahistati detsembris ja lisaks korruptsioonisüüdistusele ootab meest ees ka kriminaaluurimine altkäemaksude võtmise eest, vahendas CNN News.

Kuberneri kohustusi hakkab täitma asekuberner Pat Quinn. Blagojevichi vabastamist tervitas ka Obama, kes soovis Quinnile edu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles