Nord Streami gaasitorude lekkele eelnes kaks plahvatust

Postimees
Copy
Nord Stream 2 torujuhtmest lekkiv gaas Bornholmi saare lähistel pildistatuna Taani sõjaväelennukilt. 
Nord Stream 2 torujuhtmest lekkiv gaas Bornholmi saare lähistel pildistatuna Taani sõjaväelennukilt. Foto: Taani Kaitsevägi/ritzau/scanpix

Läänemere all Venemaalt Saksamaale kulgevate gaasitorujuhtmete Nord Stream 1 ja Nord Stream 2 korraga mitmest kohast lekkima hakkamine ei saa asjatundjate ja piirkonna riikide hinnangul olla juhuslik, seda näib kinnitavat ka see, et piirkonnas registreeriti üleeile kaks plahvatust.

Taani teatas esmalt üleeile õhtul, et nende majandusvööndis lekib Nord Stream 2 torujuhtmest gaasi, ning eile ilmnes, et juba mõne tunni pärast oli avastatud kaks leket sellega kõrvuti kulgevast Nord Stream 1st. Viimastest on üks leke Taani ja teine Rootsi majandusvööndis.

«Umbes kell 20 (Eesti aja järgi 21 – toim) saime möödasõitvalt laevalt teate, et nad nägid midagi oma radaril Bornholmi saarest veidi põhja pool,» ütles Rootsi veeteede ameti pressiesindaja Fredrik Strömbäck AFP-le. Kahe lekke vahe on mitu kilomeetrit ning Nord Stream 2 leke jääb neist omakorda mitmekümne kilomeetri kaugusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles