Soul: Põhja-Korea katsetas taas ballistilist raketti

Copy
Teleekraan Souli raudteejaamas edastab uudist Põhja-Korea raketikatsetusest.
Teleekraan Souli raudteejaamas edastab uudist Põhja-Korea raketikatsetusest. Foto: KIM HONG-JI/REUTERS/Scanpix

Põhja-Korea tulistas välja tuvastamata ballistilise raketi, teatas Soul vaid mõni päev pärast eelmist katsetust ja enne USA asepresidendi Kamala Harrise visiiti Lõuna-Koreasse.

«Põhja-Korea tulistas Idamerre tuvastamata ballistilise raketi,» märkis täna Lõuna-Korea staabiülemate ühendkomitee, viidates vetele, mida laiemalt tuntakse Jaapani merena.

Jaapani rannavalve kinnitas ka võimalikku ballistilise raketi katsetust, osutades riigi kaitseministeeriumilt saadud teabele, ja hoiatas piirkonnas seilavaid laevu.

Lõuna-Korea luure on hoiatanud, et Pyongyang on lähedal järjekordsele tuumakatsetusele.

USA asepresident Kamala Harris saabub neljapäeval lühivisiidile Souli, mille käigus külastab Põhja- ja Lõuna-Korea tugevalt kindlustatud piiri.

Sel nädalal osales tuumajõul liikuv lennukikandja USS Ronald Reagan poolsaare lähistel vetes ühisõppustel Lõuna-Korea mereväega.

Washington on Souli peamine julgeolekuliitlane ja omab Lõuna-Koreas umbes 28 500 sõdurit, et kaitsta seda Põhja-Korea eest.

Kaks riiki on juba pikka aega korraldanud ühisõppusi, mis on nende sõnul puhtalt kaitseotstarbelised, kuid Põhja-Korea näeb neis harjutamist invasiooniks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles