Soome sulgeb keskööst Vene turistidele piiri

Copy
Inimesed kõnnivad passikontrolli Vaalimaa kontrollpunktis Soome-Venemaa piiril.
Inimesed kõnnivad passikontrolli Vaalimaa kontrollpunktis Soome-Venemaa piiril. Foto: ALESSANDRO RAMPAZZO / AFP / Scanpix

Soome jõustab Vene turistide viisadega seotud piirangud homse päeva esimestel minutitel ning need jäävad jõusse kuni uue korralduseni, teatas valitsus pärast tänast istungit. Uudisteagentuuri STT andmetel võib see samm vähendada piiriületusi 30–50 protsenti.

«Otsuse eesmärk on täielikult ennetada praegust Vene turismi Soome-suunalist olukorda ja sellega seotud transiiti läbi Soome,» ütles välisminister Pekka Haavisto ajakirjanikele.

Haavisto tõi põhjendusena esile kahju Soome rahvusvahelistele suhetele ning lisas, et Venemaa mobilisatsioonil on olnud märkimisväärne mõju nende hinnangule olukorrast. «Ukraina ebaseaduslikud rahvahääletused ja Nord Streami gaasitorude arvatav sabotaaž Läänemerel on põhjustanud täiendavat muret,» lisas välisminister.

Piirangutes on erandeid. Näiteks saab Venemaalt Soome reisida perekondlikel ja humanitaarpõhjustel. «Otsus ei tohi samuti takistada reisimist humanitaarkaalutlustel,» kinnitas ka Haavisto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles