Kõrgemate riigikaitsekursuste vilistlased koguvad Ukrainale droonide saatmiseks annetusi

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Cafa Tech Estonia ja Threod Systems Estonia korraldatud lennuliiklusüsteemide test droonide kasutamiseks. Threod droon.
Cafa Tech Estonia ja Threod Systems Estonia korraldatud lennuliiklusüsteemide test droonide kasutamiseks. Threod droon. Foto: Mihkel Maripuu

Kõrgemate riigikaitsekursuste hiljutisel konverentsil kuulutati välja korjanduskampaania Ukraina armeele droonlennukite Kalev ja Lembit saatmiseks. Droonid koos juhtimis- ja abisüsteemidega maksavad kokku 400 000 eurot ning tänaseks on kogutud üle 5000 euro. 

Korjanduse algatanud kõrgemate riigikaitsekursuste vilistlaste sõnul on oodatud kõigi Eesti inimeste ja ettevõtete rahaline toetus, mida saab teha platvormil toeta.me. Täna keskpäevaks oli droonide tarbeks kogutud üle 5000 euro.

Tipptasemel droonlennukid tootis Eesti kaitsetööstusettevõtte Threod Systems ning sama droonimudel on end Ukraina lahingutes juba tõestanud suurepärase luure- ja tulejuhtimisvahendina, kirjeldavad korjanduse algatajad. Droonid Kalev ja Lembit loodetakse Ukrainasse võitlema läkitada juba uue aasta jaanuari alguspäevil.

«Ukraina kaitseb Venemaa vallutussõja vastu võideldes meie kõigi iseseisvust ja väärtusruumi. Eesti on selles sõjas hetkel Ukraina tagala. Droone on Eestist ka varem võitlusse läkitatud, kuid suurtükiväe ja luure hädavajalikeks silmadeks olevad droonid on lahingutes üksiti ka kulumaterjal, millest on pidev puudus,» rääkis korjanduskampaania üks algataja Roy Strider riigikaitsekonverentsil ettevõtmist tutvustades.

Korjanduse lõid koos Strideriga Martin Simon, Taivo Raud, Andres Pehme, Agne Aija, Eerik Niiles Kross ja Juku-Kalle Raid.

Kõrgemaid riigikaitsekursuseid (Estonian National Defence Course) on praegusel kujul korraldatud alates 1999. aasta novembrist. Kaks korda aastas toimuvad kursused on tänaseks läbinud ligikaudu 2200 inimest.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles