FP: Venemaa on viinud suurel hulgal vägesid oma läänepiiridelt Ukrainasse (2)

Copy
Õigeusu preester viib läbi jumalateenistust osalise mobilisatsiooni raames värvatud reservväelastele nende sõjaväebaasidesse lahkumise tseremoonia ajal Krimmis Sevastoopolis.
Õigeusu preester viib läbi jumalateenistust osalise mobilisatsiooni raames värvatud reservväelastele nende sõjaväebaasidesse lahkumise tseremoonia ajal Krimmis Sevastoopolis. Foto: ALEXEY PAVLISHAK/REUTERS/SCANPIX

Alates sellest, kui Venemaa alustas oma sissetungi Ukrainasse, on Moskva viinud oma sõjaväge oma Põhja-Euroopa baasidest, et täita lünki oma vägedes, mis kannavad suuri kaotusi ja tagasilööke Ukraina vägede vastu.

Kolme kõrge Euroopa kaitseametniku, kes rääkisid Foreign Policy«ga, sõnul on algsest hinnangulisest 30 000 Vene sõjaväelasest, kes olid Balti riikide ja Lõuna-Soome piiride ääres, kuni 80 protsenti ümber suunatud Ukrainasse.

«Vägede kohaloleku vähendamine, mida me oleme näinud sellest piirkonnast viimase seitsme kuu jooksul on väga märkimisväärne,» ütles üks kõrge Põhjamaade kaitseametnik, kes rääkis anonüümsuse tingimusel, et arutada tundlikke sõjalisi küsimusi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles