Moskva politsei: eile kinni võetud meeleavaldajad lasti vabadusse

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene politseinikud Moskvas Puškini väljakul.
Vene politseinikud Moskvas Puškini väljakul. Foto: Raigo Pajula

Vene siseministeeriumi Moskva üksuse kinnitusel lasti vabaks Lubjanka ja Puškini väljakutel kinni võetud meeleavaldajad.

Eile oli politsei teatanud, et linnas võeti kinni ligi 250 inimest, vahendas RIA Novosti.

Meeleavaldajad toimetati politseijaoskondadesse, kus neile koostati protokoll administratiivse korrarikkumise kohta. Milles kinnipeetuid süüdistati, seda ei täpsustatud.

Varem oli teatatud, et opositsionääre süüdistati peamiselt illegaalsetes aktsioonides osavõtus. Solidarnosti aktivisti Ilja Jašinit ja veel mitmeid teisi süüdistati aga politseinike korralduste mittetäitmises.

Päev pärast presidendivalimisi ehk eile leidis Moskvas aset kaks meeleavaldust. Puškini väljakul toimuval oli olemas linnavõimude kooskõlastus, Lubjanka omale opositsioonil aga ametlikku luba  saada ei õnnestunud.

Puškini väljakule kutsusid rahvast opositsionäärid, kes korraldasid meeleavaldusi ka pärast 4. detsembri duumavalimisi. Lubjankale kogunes Eduard Limonov koos Teise Venemaa aktivistidega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles