Põhja-Korea testis neljandat korda nädala jooksul ballistilisi rakette

Copy
Uudis Põhja-Korea raketikatsetusest teleekraanil.
Uudis Põhja-Korea raketikatsetusest teleekraanil. Foto: LEE JIN-MAN/AP/SCANPIX

Põhja-Korea tulistas täna välja kaks ballistilist raketti, teatas Jaapani rannikuvale kaitseministeeriumile viidates. Teadet kinnitas ka Lõuna-Korea sõjavägi.

Põhja-Koreast tulistati vähemalt kaks raketti, märkis rannikuvalve, samas kui Jaapani avalik-õigusliku ringhäälingu NHK andmeil näivad «objektid» olevat langenud väljapoole Jaapani majandusvööndit.

«Arvatav ballistiline rakett tulistati välja Põhja-Koreast,» edastas rannikuvalve kell 6.47 kohaliku aja järgi tehtud avalduses.

Umbes 15 minutit hiljem teatas rannikuvalve veel ühe arvatava ballistilise raketi testist.

NHK märkis valitsusallikatele viidates, et mõlemad raketid näivad olevat kukkunud väljapoole Jaapani majandusvööndit.

Lõuna-Korea sõjavägi kinnitas kahe lühimaaraketi tulistamist Jaapani merre ajavahemikus 06.45–07.03 hommikul kohaliku aja järgi. Tegemist Pyongyangi neljanda raketikatsetusega sel nädalal.

Tuumarelvastatud Põhja-Korea on korraldanud tänavu rekordilise hulga relvakatsetusi. Kaks ballistilist raketti tulistati välja ka neljapäeval, vaid mõni tund pärast USA asepresidendi Kamala Harrise lahkumist Lõuna-Koreast.

Lõuna-Korea ja USA ametiisikud on samuti juba kuid hoiatanud, et Põhja-Korea liider Kim Jong-un valmistub korraldama järjekordset tuumakatsetust.

Põhja-Korea, mis on oma relvaprogrammide pärast mitmete ÜRO sanktsioonide all, püüab tavaliselt maksimeerida oma katsetuste geopoliitilist mõju hoolika ajastusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles