Brasiilia valimised ⟩ Kartes kaotust on Bolsonaro valimistulemused juba ette kahtluse alla seadnud

Postimees
Copy
Brasiilia presiden tJair Bolsonaro hoiab käes kotti, millel on endise presidendi (2003-2010) ja vasakpoolse Tööpartei (PT) presidendikandidaadi Luiz Inacio Lula da Silva pilt vanglas trellide taga.
Brasiilia presiden tJair Bolsonaro hoiab käes kotti, millel on endise presidendi (2003-2010) ja vasakpoolse Tööpartei (PT) presidendikandidaadi Luiz Inacio Lula da Silva pilt vanglas trellide taga. Foto: ERNESTO BENAVIDES/AFP/Scanpix

Homme toimuvad Brasiilias presidendivalimised, kus kaks riigi tuntud poliitikut ning ideoloogilist vastandit Jair Bolsonaro ja Inácio Lula da Silva võtavad omavahel mõõtu. Valimiseelsete arvamusküsitluste kohaselt võib oodata vasakpoolse ekspresidendi Lula võitu, kuid levib kartus, et Bolsonaro proovib jäljendada Trumpi ning üritada valimistulemused kehtetuks kuulutada. 

Homme valivad brasiillased oma järgmist presidenti ning loodavad suunata Ladina-Ameerika suurimat riiki ja maailma suuruselt neljandat demokraatiat stabiilsema ja helgema tuleviku poole. 

Brasiilia praegune paremäärmuslik president Jair Bolsonaro (Sotsiaal-liberaalne partei) on laialdase kriitika all muuhulgas seoses Amazonase hävitamise kiirendamise, Brasiilia COVID-19 poliitika ebaõnnestumise ja riigi valimissüsteemi kahtluse alla seadmise eest enne valimispäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles