Indoneesias hukkus jalgpallimatši järgses vägivallas 174 inimest

Copy
Vihased fännid Indoneesia jalgpallistaadionil.
Vihased fännid Indoneesia jalgpallistaadionil. Foto: REUTERS TV / Scanpix

Indoneesias Ida-Jaava saarel Malangis tungisid eile jalgpallimatši järel väljakule tuhanded vihased fännid, kellele politsei reageeris pisargaasiga, järgnenud paanilises rüsinas sai viimastel andmetel surma vähemalt 174 inimest.

«Vahejuhtumis sai surma 174 ja vigastada sadakond inimest. Teiste seas hukkus kaks politseinikku,» ütles Ida-Jaava politseiülem Nico Afinta.

Malangi idaosas asuval Kanjuruhani staadionil tormasid jalgpalliklubi Arema FC toetajad väljakule, kui nende meeskond kaotas 2:3 Persebaya Surabaya satsile. Tegu oli esimese kaotusega enam kui kaks aastakümmet kestvas teravas vastasseisus.

Rahutust «mässuks» nimetanud politsei püüdis veenda fänne tribüünidele naasma ning tulistas pisargaasigranaate pärast seda, kui tapeti kaks politseinikku. Paljud ohvrid tallati surnuks rahvamassi paanilise tormamise käigus.

«Nad läksid ühe väljapääsupunkti suunas. Siis tekkis sinna tropp, kuhjumise käigus tekkisid hingamisraskused, hapnikupuudus,» ütles Afinta.

Indoneesia valitsus vabandas vahejuhtumi pärast ja lubas põhjalikku juurdlust asjaolude väljaselgitamiseks.

«Meil on kahju selle vahejuhtumi pärast. Tegemist on kahetsusväärse vahejuhtumiga, mis »vigastab« meie jalgpalli ajal, mil toetajatel on võimalus vaadata jalgpallimatše staadionilt,» ütles spordi- ja noorsoominister Zainudin Amali ringhäälingule Kompas.

Ta lisas, et juurdluse käigus antakse põhjalik hinnang kohtumise korraldusele ja toetajate osavõtule. Küsimusele, kas fännidel keelatakse taaskord matše tribüünidelt jälgida, vastas Amali, et see küsimus tuleb arutusele.

Indoneesia president Joko Widodo andis täna käsu vaadata üle jalgpallimatšide ohutusnõuded.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles