Teherani ülikool läks protestide tõttu distantsõppele

Copy
Meeleavaldajad Teherani tänaval.
Meeleavaldajad Teherani tänaval. Foto: S.Azad/SIPA/Scanpix

Iraani juhtiv tehnikaülikool läheb pärast öiseid kokkupõrkeid tudengite ja julgeolekujõudude vahel distantsõppele, teatas täna kohalik ajakirjandus.

«Sharifi tehnikaülikool teatas, et hiljutiste sündmuste ja vajaduse tõttu tudengeid kaitsta toimuvad kõik loengud alates esmaspäevast virtuaalselt,» edastas uudisteagentuur Mehr.

Pühapäeva pärastlõunal kogunes ülikooli umbes 200 üliõpilast, kes karjusid Iraani vaimuliku võimu vastaseid loosungeid. Mehri teatel kasutasid julgeolekujõud tudengite vastu pisargaasi ja värvikuule.

«Naine, elu, vabadus,» skandeerisid tudengid, aga ka: «üliõpilased eelistavad surma alandusele», teatas Iraani uudisteagentuur Mehr, lisades, et riigi teadusminister tuli hiljem protestijatega rääkima, et olukorda rahustada.

Iraani tudengid on noore kurditari Mahsa Amini surmast tingitud rahutuste laine ajal korduvalt julgeolekujõududega lahinguid löönud.

22-aastane Amini kuulutati surnuks 16. septembril, päevi pärast seda, kui ta oli kinni peetud väidetava riietumisreeglite rikkumise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles