Vene riigiduuma kiitis heaks nelja Ukraina oblasti annekteerimise (3)

Copy
Mees hoiab täna Moskvas riigiduuma hoone eest plakatit Vladimir Putini pildi ja tekstiga: «Meie oleme temaga. Kas sina oled? Venemaa suveräänsuse nimel.»
Mees hoiab täna Moskvas riigiduuma hoone eest plakatit Vladimir Putini pildi ja tekstiga: «Meie oleme temaga. Kas sina oled? Venemaa suveräänsuse nimel.» Foto: JURI KOTŠETKOV / EPA / SCANPIX

Vene riigiduuma kiitis täna heaks lepingud nelja Ukrainas okupeeritud piirkonna ühendamiseks Venemaaga.

Kõik 450 parlamendi alamkoja liiget toetasid Luhanski, Donetski, Hersoni ja Zaporižžja annekteerimist. Riigiduuma võrgulehe andmetel ei jätnud ükski saadik hääletamata ja vastuhääli ei olnud.

Vene president Vladimir Putin allkirjastas reedel nende alade Moskva poolt ametisse pandud juhtidega lepingud, mille kohaselt piirkondadest saavad Vene Föderatsiooni subjektid.

Vene vägedel ei ole täielikku kontrolli Hersoni ja Zaporižžja oblasti üle ja Kreml ei ole veel ametlikult kinnitanud, millised osad neist oblastitest annekteeritakse.

Kremli kõneisik Dmitri Peskov ütles varem, et Donetski ja Luhanski isehakanud rahvavabariigid astuvad Venemaa koosseisu 2014. aasta piirides, Hersoni ja Zaporižžja piire arutatakse aga rahvaga.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles