POSTIMEES UKRAINAS ⟩ Vene kindral, kes käskis Ukrainas pommitada oma sünnilinna (3)

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Vene kindral Oleg Makovetski.
Vene kindral Oleg Makovetski. Foto: Vene kaitseministeerium

Mis tunne võib olla anda käsku pommitada valimatult linna, kus sa oled ise sündinud ja üles kasvanud ning kus võivad hukkuda sinu kunagised sõbrad? Vastust teab Vene kindral Oleg Makovetski.

Venemaa õhu- ja kosmosevägede 56-aastane kindralmajor Makovetski on Ukrainasse tungimise algusest peale juhtinud Vene lennuväe õhulööke Põhja- ja Kirde-Ukrainas, kaasa arvatud Harkivi oblastis. Nendes õhurünnakutes üks tugevamini kannatada saanud linnu on Tšugujev, mis asub 30 kilomeetrit Harkivist kagusuunas. Üle seitsme kuu kestnud õhurünnakutes on hukkunud üle kümne Tšugujevi elaniku ning hävinenud on üle poolesaja elumaja.

Sõjaväelenduri väljaõppega kindralmajor Makovetski on sündinud Tšugujevis ning lõpetas linnakeses ka keskkooli 1980-ndate keskel. Kohalike sõnul pole linna peale Nõukogude Liidu lagunemist eriti muutunud ning Makovetski peaks hästi teadma, kus asuvad linna infrastruktuuriobjektid ja elurajoonid. Sellest hoolimata on valdavalt Tšuguevis õhurünnakutes pihta saanud just elurajoonid.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles