Kariņš alustab Lätis võimukõnelusi esmalt vana liitlase ja uue parlamendiparteiga

Copy
Krišjānis Kariņši Uus Ühtsus alustab täna koalitsioonikõnelusi Läti järgmise valitsuse moodustamiseks. Pildil Kariņš laupäeval Siguldas valimisjaoskonnas.
Krišjānis Kariņši Uus Ühtsus alustab täna koalitsioonikõnelusi Läti järgmise valitsuse moodustamiseks. Pildil Kariņš laupäeval Siguldas valimisjaoskonnas. Foto: TOMS KALNINS / EPA / SCANPIX

Nädalavahetusel Läti valimised võitnud senise peaministri Krišjānis Kariņši partei Uus Ühtsus alustab kõnelusi valitsuskoalitsiooni moodustamiseks täna kõigepealt uue jõuna parlamenti pääsenud Ühendatud Nimekirja ja tema senisesse koalitsiooni kuulunud Rahvusliku Liiduga, homme kohtutakse ka liberaalse partei Progressiivsete esindajatega.

Kariņši sõnul ütlesid nad juba valimiste eel selgelt välja, et Läti areng on võimalik ainult siis, kui järgitakse rangelt senist geopoliitilist kurssi Euroopa Liidus ja NATOs.

«Sellest tulenevalt on läbirääkimised ühiseks tööks meie riigi hüvanguks võimalikud kõigi seimi uues koosseisus esindatud poliitiliste jõududega, kui nende väärtussüsteem on vankumatu ja ühtib meie omaga,» ütles peaminister uudisteagentuurile BNS.

Läti avalik-õigusliku ringhäälingu LSMi hinnangul on kõige tõenäolisemad koalitsioonivariandi valimiste järel nn kompromisskvartett või ühtne trio. Kompromisskvartetiks nimetatud nelikusse kuuluks Uue Ühtsuse kõrval just Ühendatud Nimekiri, Rahvuslik Liit ja Progressiivsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles