POSTIMEES UKRAINAS ⟩ Mõrvarelvade laos: Harkivis on kogutud juba platsitäis Vene tapjarakette

Copy
Harkivi pihta lastud Smertš- ja Uragan-süsteemide raketijäänused Venemaa sõjakuritegude tõendite laoplatsil Ukrainas. Fotol on vaid väike osa rakettidest, sest pildistada tohtis ainult nii, et poleks aru saada, kus see hoidla asub.
Harkivi pihta lastud Smertš- ja Uragan-süsteemide raketijäänused Venemaa sõjakuritegude tõendite laoplatsil Ukrainas. Fotol on vaid väike osa rakettidest, sest pildistada tohtis ainult nii, et poleks aru saada, kus see hoidla asub. Foto: Dmitri Kotjuh

Ukraina suurlinna, Vene piiri lähedase Harkivi äärelinnas asub kõrge aia taga üks omapärane vanametalli ladu: Vene raketijäänuste surnuaed. Seal hoitakse sadu ja sadu jäänuseid erinevatest rakettidest, mida Vene armee on seitsme kuu jooksul tulistanud valdavalt vene keelt kõnelevate linnaelanike pihta ja surmanud neid kümnete kaupa.

«Siin reas on Šmertšid, siin on Kalibrid, siin on jälle Šmertšid, siin Uraganid, seal hakkavad Gradid ja see suur sinine on S-300 sisemine osa,» tegi Harkivi oblasti prokuratuuri juht Oleksandr Filtšakov Postimehele ekskursiooni nagu kunstisaalis, et siin on meil Madalmaade 16. sajandi kunst, siin Firenze koolkond, aga seal eemal Prantsuse sürrealistid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles