Naši läheb Iraagi valimisi vaatlema

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kremlimeelne kurja kuulsusega noorteliikumine Naši saadab oma delegatsiooni Iraaki, et vaadelda seal kohalike valimiste läbiviimist.


Nezavissimaja Gazeta

andmetel sai viieliikmeline našistide rühm selleks Iraagi võimudelt loa ning jõuab kohale juba reedel, vahendas AFP.

Iraaki suunduvad našistid on nende ühe tuntuma komissari Konstantin Goloskokovi sõnul mures selle pärast, et «okupatsioonijõudude kohalolek» on suureks takistuseks ausatele valimistele.

Noormees tunnistas samas, et grupil ei ole selget ettekujutust sellest, milliseid rikkumisi nad peaksid üritama ära hoida. «Me peame aru saama, mis seal tegelikult toimub,» selgitas ta ajalehele.

«Meil on tõsiseid põhjusi kahelda selles, et Ameerika on ehitanud viimase kuue kuu jooksul
Iraagis demokraatlikku riiki,» kinnitas juba varem Naši oma kodulehel.

Iraagi stabiilsuse proovikiviks olevad kohalikud valimised toimuvad laupäeval 14 provintsis 18st ning terrorirünnakute hirmus on riigis karmistatud julgeolekumeetmeid. Hääletuspäeva eel on siiski tapetud mitu kandidaati ja kampaaniaaktivisti.

Naši on seni kogunud kurikuulsust oma agressiivsete tänavakampaaniatega eelmise presidendi ja praeguse peaministri Vladimir Putini toetuseks ning -protestidega lääneriikide, teiste seas ka Eesti vastu. Muu hulgas on našistid rünnanud ka Suurbritannia eelmist suursaadikut Moskvas.

Nezavissimaja Gazeta hinnangul läheb uus missioon noorteliikumisele maksma pool miljonit rubla (üle 170 000 krooni), mille annab üks keskmise suurusega ettevõte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles