Mehhiko kaalub sõjaväe juhitava kommertslennufirma loomist

BNS
Copy
Andrés Manuel López Obrador.
Andrés Manuel López Obrador. Foto: AP/Scanpix

Mehhiko kaalub sõjaväe juhitava kommertslennufirma käivitamist, mille lennukiparki kuuluks ka presidendilennuk, millele pole muul moel ostjat leitud, teatas valitsus teisipäeval.

Ettepanekut analüüsinud kaitseministeerium on seisukohal, et selline ettevõte oleks kasumlik, kuid otsust pole veel tehtud, rääkis president Andrés Manuel López Obrador ajakirjanikele.

Kui ettepanek saab heakskiidu, siis hakkab lennufirma 2023. aastal tööle tosina lennukiga, mille hulgas on ka valitsuse Boeing 787 Dreamline, kinnitas ta.

Obrador sõidab ise kommertslendudega ja ta lubas presidendilennuki maha müüa juba 2018. aasta valimiskampaania ajal, nimetades selle olemasolu rahva jaoks «solvavaks».

Lennuk muretseti president Felipe Calderóni ajal (2006–2012), kuid ainsana on seda kasutanud president Enrique Peña Nieto (2012–2018).

Seni on Obrador lennukit tagajärjetult müüa püüdnud, kuid magamistoa, isikliku vannitoa ja 80 istekohaga lennumasinale pole seni õnnestunud ostjat leida.

Obrador on andnud relvajõududele suurema vastutusala, sealhulgas kontrolli sadamate ja tolli ning suurte taristuprojektide üle.

Samuti on ta allutanud sõjaväele Rahvuskaardi. Amnesty International on väljendanud muret Mehhiko avaliku sektori militariseerimise pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles