Vene opositsioon lükkas meeleavalduse korraldamise 10. märtsile

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud Moskvas Puškini väljakul
Politseinikud Moskvas Puškini väljakul Foto: Raigo Pajula

Opositsioon loobus plaanist korraldada 8. ja 9. märtsil Moskvas meeleavaldusi, kuna ei jõudnud nende toimumispaiga osas linnavõimudega kokkuleppele ja keskendub nüüd hoopis 10. märtsi rahvakogunemisele.

Aktsiooni Ausate Valimiste Eest ühe organisaatori Sergei Udaltsovi sõnul on aeg kooskõlastuste hankimiseks nüüdseks möödas, vahendas Interfax.

«Linnavalitsus ei tahtnud kooskõlastada nende toimumiskohaks Arbati väljakut ja pakkus välja teisi variante, mis aga meile ei sobinud,» selgitas ta ja lisas, et seetõttu otsustas organiseerimiskomitee lobuda nende kahe rahvakogunemise korraldamisest.

Opositsiooni esindajad andsid 24. veebruaril linnavalitsusse avalduse sooviga viia 8. ja 9. märtsil läbi meeleavaldus Arbati väljakul. Lisaks soovisid opositsionäärid korraldada 10. märtsil demonstratsiooni Poklonnaja mäelt kuni Uue Arbatini.

Linnavõim pakkus rahvakogunemise kohaks välja Bolotnaja väljaku või Polkonnaja mäe. Rongkäigu alguseks Kutuzovi prospekti ja selle sihtkohaks aga Frunze kaldapealse.

Puškini väljakul eile aset leidnud protestiavaldusest võttis osa 15 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles