Ecuadori uutes vanglarahutustes hukkus 5 ja sai haavata 23 inimest

Copy
Litorali vangla Guayaquilis 5. oktoober 2022.
Litorali vangla Guayaquilis 5. oktoober 2022. Foto: Mauricio Torres/EPA/Scanpix

Ecuadoris Guayaquili linnas hukkus uutes kokkupõrgetes vangide vahel vähemalt viis inimest ja 23 sai viga, ütlesid neljapäeval vanglaametnikud.

«Hetkel oleme registreerinud 18 viga saanud vangi, viis viga saanud politseinikku ja viis tapetud vangi,» teatas Twitteris Ecuadori vanglaamet kolmapäeval aset leidnud kokkupõrgetest.

Esmaspäeval ja teisipäeval puhkesid kokkupõrked Latacunga vanglas, milles hukkus 16 vangi ja haavata sai 43.

Guayaquili surmajuhtumid leidsid aset vanglas Guayas 1, kus on toimunud tänavu neli vanglamässu kokku kaheksast, mis on nõudnud pea 400 inimelu.

Ecuadori politsei pärast kokkupõrkeid Latacunga vangide lähedastega, kes tahtsid teada saada, mis on saanud nende perekonnaliikmetest pärast vanglamässu 4. oktoober 2022. 
Ecuadori politsei pärast kokkupõrkeid Latacunga vangide lähedastega, kes tahtsid teada saada, mis on saanud nende perekonnaliikmetest pärast vanglamässu 4. oktoober 2022. Foto: KAREN TORO/Reuters/Scanpix

Kolmapäeval teatasid võimud 11 haavatust, nende seas viiest vangivalvurist, keda rünnati tulirelvadega. Valvurid olid üritanud asutuses korda luua, ütlesid võimud.

Vanglaameti teatel said mõned kinnipeetavad viga plahvatustes, mis põhjustasid vanglahoonele purustusi.

Guayas 1-es hoitakse hetkel pea 7000 vangi.

Ametlikel hinnangutel on riigi ülerahvastatud vanglates umbes 35 000 vangi, kellest paljud on organiseeritud narkokaubandusega seotud jõukude liikmed.

Maailma suurimate kokaiinitootjate Colombia ja Peruuga piirnev Ecuador on sageli neile riikide käepikendus, kust saadetakse uimastilaadungid peamiselt Ühendriikidesse ja Euroopasse.

Aastal 2021 konfiskeerisid Ecuadori võimud rekordilise koguse 210 tonni uimasteid, millest valdav osa oli kokaiin.

Mullu oli 17,7 miljoni elanikuga riigis mõrvade arv 100 000 elaniku kohta 14, ligi kaks korda enam kui 2020. aastal.

Katses parandada Ecuadori vanglates sealsete asukate eluolu, alustas president Guillermo Lasso augustis riigi ajaloo esimest vangide loendust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles