Lukašenka kinkis Putinile juubeliks Valgevene kuulsaima toote (5)

Copy
Vene diktaator Vladimir Putin (vasakul) ja Valgevene diktaator Aljaksandr Lukašenka (paremal).
Vene diktaator Vladimir Putin (vasakul) ja Valgevene diktaator Aljaksandr Lukašenka (paremal). Foto: Gavriil Grigorov / AP / SCANPIX

Venemaa autoritaarne valitseja Vladimir Putin sai oma 70. sünnipäevaks tavatu kingitusena kinkekaardi, millega miljardärist Vene president endale meelepärase Belarus traktori saab valida. 

Kui Peterburi tsaariaegses Konstantini palees kohtusid mitme kunagi Nõukogude Liitu kuulunud riigi juhid, kinkis Valgevene president Aleksandr Lukašenka Putinile põllumasina kinkekaardi. Traktorid Belarus on olnud Valgevene tööstuse uhkuseks juba nõukogude ajast.

Pea kolm aastakümmet Valgevenet juhtinud diktaator, kes on endast püüdnud luua rahvamehe kuvandit, rääkis ajakirjanikele, et kasutab oma aias samasugust mudelit, mille ta Putinile kinkis.

Pole teada, kuidas Venemaa juht Lukašenko kantselei avalikustatud kingile reageeris.

Enam kui seitsme kuu eest Ukraina vastu sõda alustanud Putin ei maininud kingitust kohtumise algul televisioonis üle kantud repliikides, kui ta rääkis vajadusest arutada konfliktide lahendamist endiste Nõukogude riikide vahel.

Ta rõhutas ka vajadust vahetada teavet, et võidelda terrorismi, uimasti- ja muude kuritegudega.

Endiste nõukogude vabariikide lõdva liidu Sõltumatute Riikide Ühenduse juhid kogunevad järgmisel nädalal Kasahstani pealinnas Astanas.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles