Valepärijanna Anna Sorokin vabanes USA immigratsioonivanglast

Copy
Valepärijanna Anna Sorokin New Yorgi kohtus. 25. aprill 2019.
Valepärijanna Anna Sorokin New Yorgi kohtus. 25. aprill 2019. Foto: RICHARD DREW/AP/SCANPIX

Jõuka pärijana esinedes New Yorgi rikkaid ja ilusaid ninapidi vedanud Anna Sorokina, kelle tegevus on inspireerinud Netflixi sarja, vabastati eile USA immigratsiooniameti kinnipidamiskeskusest, kuid teda ootab siiski ees maalt väljasaatmine.

Anna Delvey nime all esinenud Sorokin, kes pettis hotellidelt, pankadelt ja sõpradelt välja enam kui veerand miljonit dollarit, otsustati tingimuslikult vabastada, kinnitas USA immigratsiooniameti esindaja AFP-le.

30-aastane Saksamaa kodanik vabastati küll veebruaris 2021 hea käitumise tõttu, kui oli ära istunud kolmandiku oma 12 aasta pikkusest karistusest, kuid ta vahistati viisa aegumise tõttu juba järgmisel kuul uuesti.

Sorokin peab pärast 10 000 dollari maksmist jääma oma New Yorgis asuvasse kodusse, kandma elektroonilist võru ning tal ei ole lubatud kasutada sotsiaalmeediat.

Viimase 18 kuu jooksul on ta teinud kõik enda Saksamaale saatmise vaidlustamiseks ja esitanud mitu vaiet.

Moskva lähedal sündinud Sorokin on Saksamaale emigreerunud Vene veoautojuhi tütar.

Anna Delvey nime all esines ta 60 miljoni dollari pärijana, mis avas talle tee New Yorgi kõrgseltskonda ning 2013. aasta New Yorgi moenädala üritustele.

Suurte disaineriprillide järgi tuntud Sorokin kasutas oma erakordset oskust valetada, et saada kümneid tuhandeid dollareid pangalaenu, tasuta eralennukites reisida ning elada kreedidi eest Manhattani hotellides.

2017. aastal vahistatud ja kaks aastat hiljem süüdi mõstetud Sorokin inspireeris teleprodutsent Shonda Rhimes'i, kes tegi tema põhjal Netflixi minisarja «Inventing Anna», kus peaosa mängis Julia Garner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles