FOTO Lätis põletati maha Ukraina põgenike auto (3)

rus.postimees.ee
Copy
Ukraina põgenike auto hävis süütamise tagajärjel.
Ukraina põgenike auto hävis süütamise tagajärjel. Foto: Jānis Dreļs/LSM.lv

Ööl vastu 7. oktoobrit põletati Lätis Rezekne lähistel asuva külalistemaja juures maha Ukraina põgenikele kuuluv sõiduauto, vahendab Rus.Postimees.

Läti portaali TVNET teatel pandi reede öösel Rezeknest 11 kilomeetri kaugusel asuva külalistemaja Villa Roza juures põlema kaks sõiduautot. Neist üks, mis kuulus Ukraina põgenikeperele, hävis leekides täielikult. Külalistemaja peremehe sõidukil lahvatanud leegid õnnestus õigeaegselt kustutada.

Külalistemajas elab hetkel 50-60 Ukraina põgenikku, peamiselt naised ja lapsed, kes käivad Lätis koolis ja lasteaias. Reedel pärast südaööd märkasid külalistemaja asukad õuel leeke.

Maha põlenud sõiduki omaniku abikaasa Valentõna Rostšupkina rääkis: «Me kuulsime hüüdeid, meie akendele koputati – auto põleb! Jooksime välja ja hakkasime kustutama, kuid auto põles täielikult maha. Kutsusime päästjad välja, nad saabusid, kuid oli juba liiga hilja. Politsei küsitles meid ja lahkus.

Peagi nägid tüdrukud, kes elavad teisel korrusel, et põleb ka teine auto. See on külalistemaja omaniku oma. Päästjad ei jõudnud veel kaugele sõita, neile ja politseile uuesti helistatigi. Siis juba fikseeriti, et on toimunud süütamine, kuna alguses arvati meie sõiduki puhul, et tegemist oli isesüttimisega. Ehkki me ei olnud kaks päeva sellega sõitnud.»

Villa Roza omanik Valeri Ivanov tunnistas, et selle kauni koha jaoks rahvuspargis on süütamine erakordne juhtum.

Läti politsei alustas juhtunu asjus kriminaalmenetlust.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles