Minsk süüdistab Ukrainat raketirünnaku kavandamises

Copy
Valgevene presidendipalee Minskis. Foto on illustratiivne.
Valgevene presidendipalee Minskis. Foto on illustratiivne. Foto: Alexander Nemenov / AFP / Scanpix

Valgevene süüdistab Ukrainat raketirünnaku kavandamises, Ukraina välisministeeriumi hinnangul on see osa Venemaa plaanist korraldada provokatsioon.

«8. oktoobri õhtul kutsuti Valgevene välisministeeriumi Ukraina suursaadik Minskis Ihor Kizim, kellele anti üle diplomaatiline noot,» teatas Kiiev ööl vastu tänast.

«Noodis kinnitab Valgevene pool, et Ukraina plaanib korraldada raketirünnaku Valgevene territooriumile. See info ei vasta tõele. Me tõrjume kategooriliselt Valgevene režiimi järjekordsed vihjed,» ütles Ukraina välisministeerium.

«Me ei välista, et diplomaatilise noodi üleandmine võib olla osa Venemaa Föderatsiooni plaanist korraldada provokatsioon ja Ukrainat edasi süüdistada.»

Ukraina välisministeerium kutsus mitte alluma provokatsioonidele, rõhutades, et Ukraina ei ole kunagi tunginud teiste riikide territooriumile ning peab rangelt kinni rahvusvahelise õiguse alusnormidest ja põhimõtetest ning ÜRO hartast.

«Valgevene võimud peavad lõpetama Kremli kapriiside täitmise ning otsekohe lõpetama Venemaa toetamise tema agressiooni elluviimisel Ukraina vastu,» ütles Ukraina välisministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles