India politsei lasi maha Champarani inimsööja-tiigri

Copy
India, Kolkata. Pilt on illustreeriv.
India, Kolkata. Pilt on illustreeriv. Foto: Dipa Chakraborty / ZUMA Press / Scanpix

India politsei lasi 200 osalisega suuroperatsioonil maha tiigri, kes oli eelnevalt tapnud vähemalt üheksa inimest, pälvides hüüdnime «Champarani inimsööja», teatasid ametnikud pühapäeval.

Suur kaslane terroriseeris kohalikke elanikke Ida-Indias Champaranis Valmiki tiigrikaitsepiirkonna äärealadel, tappes viimase kuu jooksul vähemalt kuus inimest.

Tema viimased ohvrid olid laupäeval hukkunud naine ja ta kaheksa-aastane poeg.

Võimud olid kolme- või nelja-aastase isastiigri juba eelnevalt «inimsööjaks» nimetanud, mis tähendas, et ta tuli maha lasta.

«Kaks meeskonda läksid laupäeva pärastlõunal koos kahe elevandiga metsa ja kolmas salk ootas paigas, kus me eeldasime, et tiiger väljub – ja me tulistasime viis lasku, et ta seal tappa,» rääkis kohalik politeijuht Kiran Kumar AFP-le.

Ametnike sõnul muutsid suured suhkruroopõllud tiigri jaoks peitumise ning ümberkaudsete külade ründamise lihtsamaks.

Ohvrite hulgas oli ka 12-aastane tüdruk, kelle elajas kolmapäeva öösel murdis tema voodis.

Bihari osariigi kaitseala ümbritsevate vaesunud külade elanikud loobusid õhtuti väljas käimast pärast seda, kui tiigri esimene, maikuus toimunud rünnak vigastas teismelist noorukit.

Kuid vaatamat tiigrihirmule tuli inimestel kariloomade järele valvata, ütles kohalik elanik Ram Kisun Yadav ajalehele Hindustan Times.

Looduskaitsjad seevastu süüdistavad laienevat inimasustust, mis tungib metsade ning suurte loomade nagu tiigrite ja elevantide liikumiskoridoride ligi, muutes konflikti inimese ja looma vahel vältimatuks.

Valitsuse andmetel hukkus aastail 2014–2015 Indias tiigrirünnakutes umbes 225 inimest. Samal ajal on salakütid ja elektriseadmed tapńud aastail 2012–2018 üle 200 tiigri.

Indias elab umbes 70 protsenti maailma tiigritest ning 2018. aasta hinnangu järgi oli nende arvukus 2967.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles