Briti luure: Kertši silla plahvatus raskendab Vene sõjaväe varustamist (1)

Copy
Kiievi elanikud seisavad tänavamaali ees. Foto on illustratiivne.
Kiievi elanikud seisavad tänavamaali ees. Foto on illustratiivne. Foto: Stringer / Scanpix

Kertši sillal toimunud plahvatus võib tõsiselt häirida Venemaa võimet Lõuna-Ukrainasse jäänud vägesid varustada, leiab Briti kaitseministeerium päevaraportis.

Kaitseministeeriumi hinnangul on kandev roll silla raudteeühendusel ning rasketehnika viimine lõunarindele on ka siiani venelaste jaoks keeruline olnud.

Samuti on kaitseministeeriumi järgi silla hävitamisel isiklik tähendus Vene presidendile Vladimir Putinile.

Brittide väitel varises sild umbes 250 meetri ulatuses mitmes kohas kokku, nii et neljast sõidureast kaks on rivist väljas. Kuigi kahes sõidusuunas on liiklus mingil määral taastunud, on silla läbilaskevõime nüüd oluliselt vähenenud.

Vene riikliku ajakirjanduse järgi määras Putin Kertši sillal liiklust valvama julgeolekuteenistuse FSB.

Võimude teatel alustatakse koheselt kahjustatud sillaosade remonti ning tuukrid pidid võimalikke veealuseid kahjustusi uurima juba pühapäeva hommikul, teatas BBC.

Venemaa nimetas sillaplahvatuse põhjustajaks veoautole paigaldatud pommi. Plahvatuse võimalikuks põhjuseks on peetud ka silla alt lähtunud lööki või konstruktsioonidesse paigaldatud lõhkekehi.

Ajalehe Ukrainska Pravda järgi oli plahvatuse taga Ukraina julgeolekuteenistus SBU. Sama seisukoha esitas ka USA ajaleht New York Times.

Ametlikult pole Ukraina plahvatuse korraldamist omaks võtnud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles