Läti korruptsioonitõrjebüroo alustas juurdlust seoses Putini võimalike maksetega Šlesersile

BNS
Copy
Ainārs Šlesers.
Ainārs Šlesers. Foto: Wikipedia.org

​Läti korruptsioonitõrjebüroo (KNAB) alustas juurdlust seoses hiljutise teatega, et Venemaa autoritaarne president Vladimir Putin on maksnud erakonna Läti Ennekõike ridades vastselt seimi valitud rahvaesindajale, parempopulistist oligarhile Ainārs Šlesersile raha, teatas uudisteagentuur LETA pühapäeval viitega büroost saadud teabele.

Satversme ehk Läti põhiseaduse kaitse büroo direktor Egils Zviedris ütles Läti Raadiole neljapäeval, et pärast poliitikast lahkumist on Šlesers asutanud logistika- ja transpordiettevõtte koos Venemaa Raudteega.

Kui Šlesersile maksti ajal, kui ta selle firma heaks töötas, on see teine asi, kuid KNAB ei tea midagi selle teabe kohta, millest kirjutas Vene ajakirjanik Dmitri Muratov, märkis Zviedris.

Tema sõnul usaldab ta Läti võime Muratovi väidete uurimisel. Kui Muratovil on mingeid tõendeid oma väidetele, et Putin on maksnud Šlesersile, siis Zviedris oleks äärmiselt tänulik sellise tõendusmaterjali üleandmisest Läti võimudele.

Vene sõltumatu ajaleht Novaja Gazeta toimetaja Muratov väitis hiljutises usutluses YouTube'i kanalile Solodnikov, et Putin oli maksnud mitmele Lääne poliitikule, seal hulgas Šlesersile, raha igal aastal suurusjärgus 1,5 kuni kaks miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles