Tšehhid pelgavad organiseeritud kuritegevust ja Venemaad

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšehhid pelgavad organiseeritud kuritegevust ja Venemaad.
Tšehhid pelgavad organiseeritud kuritegevust ja Venemaad. Foto: Reuters / Scanpix

Tšehhi avaliku arvamuse uuringukeskuse CVVM hiljuti läbi viidud uuringu tulemuste kohaselt peavad tšehhid riigi kõige suuremaks julgeolekuohuks organiseeritud kuritegevust ja kõige ohtlikumaks riigiks Venemaad.


Möödunud aasta detsembris viis CVVM läbi küsitluse, milles uuris, mida tšehhid peavad kõige suuremaks ohuks riigi julgeolekule ja üldisele rahule.

Uurimustulemuste kohaselt on tšehhide jaoks kõige murettekitavam rahvusvaheline organiseeritud kuritegevus, sest 61 protsenti vastanutest leidis, et tegemist on «tõsise ohuga» rahvuslikule julgeolekule.

53 protsenti uuringus osalenutest leidis, et terrorism on kõige suurem oht riiklikule julgeolekule. Sõda pidas suurimaks ohuks 16 protsenti vastanutest. Sellest rohkem kartsid inimesed epideemiaid (31 protsenti).

Kõige ohtlikuma riigina tõid tšehhid välja Venemaa, keda mainis 17 protsenti vastanutest. Venemaale järgnes Iraak (16 protsenti), Afganistan (14 protsenti), Iraan (12 protsenti), USA (kaheksa protsenti) ja Hiina (kaheksa protsenti).

Üle ühe protsendi hääli kogusid ka Pakistan, Põhja-Korea, Iisrael ja Ukraina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles