VIDEOD ⟩ Postimees Kiievis. Taksojuht: jooksin autost välja ja kohe tuli uus raketirünnak

Margus Martin
, ajakirjanik
Copy
  • Pommirünnakus on hukkunud kaheksa ja vigastatud 24 inimest.
  • Kiievis kostis esmaspäeva hommikul vähemalt viis plahvatust.

Kiievi taksojuht Oleksandr Martõnenko rääkis Postimehele, kuidas ta ennast kahe viimase raketirünnaku eest kaitses ning kuidas põgenes. 

«Sõitsin hommikul kliendile järele. Ja kuulsin plahvatust – kõik hakkas lendama, autost lendas kõik välja. Varjasin ennast autos maas, katsin pea kätega. Millegagi õnneks pihta ei saanud,» lausus Martõnenko ja lisas, et korraga lendas õhku kohutavalt palju kilde. 

«Kui jäi veidi vaiksemaks, siis jooksin autost välja ja kohe tuli uus raketirünnak. Ma istusin maha, ja: pabahh! Veidi hiljem jooksin edasi ja kui jäi vaiksemaks, siis läksin tagasi oma asju ära võtma. Justkui pääsesin kõige hullemast,» kirjeldas Martõnenko. 

Paljudele Ukraina linnadele anti esmaspäeval raketilööke, teatas Ukraina presidendi kantselei päev pärast seda, kui Moskva süüdistas Kiievit Kertši sillal toimunud plahvatuses.

Esialgsetel andmetel on täna Kiievis Venemaa pommirünnakus hukkunud kaheksa ja vigastatud 24 inimest. Hoonete läheduses asunud autod on süttinud põlema, ligi 15 autot on saanud pommirünnakus kahjustada.

«Ukraina on raketirünnaku all. Infot on raketilöökidest paljudele linnadele,» ütles presidendi kantselei asejuht Kõrõlo Tõmošenko sotsiaalmeedias, kutsudes inimesi jääma varjenditesse. Pealinnas Kiievis kostis kohalike teatel esmaspäeva hommikul vähemalt viis plahvatust.

Lvivi oblasti kuberner Maksõm Kozõtski teatas esmaspäeva hommikul rünnakutest linna energiataristule. Ta kutsus inimesi jääma siseruumidesse.

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ütles, et esmaspäevastes rünnakutes sai inimesi surma ja vigastada.

«Õhuhäiresireenid ei vaibu kogu Ukrainas. Kahjuks on hukkunuid ja haavatuid. Palun ärge lahkuge varjenditest,» ütles Zelenskõi ja lisas, et Venemaa tahab Ukrainat maa pealt pühkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles