ÜRO põgenikeameti juht hoiatas kärbete eest

Copy
ÜRO põgenikeagentuuri UNHCR organiseeritud telklaager Pakistani tulvades kannatanud inimestele.
ÜRO põgenikeagentuuri UNHCR organiseeritud telklaager Pakistani tulvades kannatanud inimestele. Foto: Fareed Khan / AP / Scanpix

ÜRO põgenikeagentuuri UNCHR juht Filippo Grandi hoiatas täna, et ilma kiire lisarahastuseta peab organisatsioon tegema suuri kärpeid, millel on põgenikele tõsised tagajärjed.

Grandi väljendas UNHCRi tegevkomitee aastakohtumise algul muret ameti finantsolukorra pärast ajal, mil põgenike arv maailmas on ületanud esimest korda 100 miljoni piiri.

Grandi märkis, et Venemaa sõda Ukrainas on viinud UNHCR-i niigi pingul reageerimisvõimekuse uuele tasemele ning kutsus kõiki doonoreid rohkem panustama.

«Kui me ei saa enne aasta lõppu täiendavalt vähemalt 700 miljonit dollarit, oleme sunnitud tegema suuri kärpeid, millel on põgenikele ja neid vastu võtvatele kogukondadele negatiivsed ja vahel dramaatilised tagajärjed,» hoiatas Grandi.

Ukraina sõda, mis on vallandanud Euroopa suurima ja kiireima põgenikekriisi pärast teist maailmasõda, on lisanud UNCHRi tänavusele eelarvele üle miljardi dollari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles