POSTIMEES UKRAINAS ⟩ Raketisadu külvas Ukraina pealinnas surma (1)

Margus Martin
, ajakirjanik, Kiiev
Copy

Mitu kuud kestnud suhtelise vaikelu Kiievis – viimati tabasid Vene raketid Ukraina pealinna augustis – katkestas esmaspäeva hommikul kesklinnas mitu tugevat raketiplahvatust, milles hukkus vähemalt kaheksa ja sai vigastada üle 50 inimese. Hukkunute hulgas oli väike laps.

Väikeste vahedega toimunud plahvatused, millest esimene kärgatas hommikul veidi enne poolt üheksat, tekitasid hetkelise segaduse ja peataoleku, seejärel aga kihutasid kohale päästemasinad, kiirabibrigaadid ja politsei. Relvis politseinikud ümbritsesid lintidega kõikide plahvatuskohtade perimeetrid, et uudistajad ei segaks abistajate tööd ega seaks samal ajal ka ennast ohtu.

«Seal me haavata ei saanud, aga siin rünnati meid korralikult,» sajatas kesklinnas Gulliveri ärikeskuse juures aset leidnud plahvatuses eluga pääsenud Ljudmila südametäiega. Samal ajal, kui meedikud andsid raskemalt viga saanud inimestele abi, pühkis Donetskist pärit naine kiirabiautos istunud teise naisterahva näohaavast immitsenud verd. Kannatanu kõrval istus ja ootas arstiabi veel üks verise näoga ohver, kelle vigastused osutusid samuti kergemaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles