Üheksa NATO riigi presidendid taunisid Ukraina linnade pommitamist (2)

BNS
Copy
Kiiev eile hommikul
Kiiev eile hommikul Foto: Margus Martin

NATO idatiiva riike ühendava Bukarest 9 (B9) formaadi riigipead tegid Põhja-Makedoonia ja Montenegro presidentide toetusel ühisavalduse, milles mõistsid hukka Venemaa pommirünnakud Ukraina linnadele.

«Meie – Bulgaaria, Eesti, Leedu, Läti, Montenegro, Poola, Põhja-Makedoonia, Rumeenia, Slovakkia, Tšehhi ja Ungari presidendid – mõistame hukka Venemaa korraldatud massilised pommirünnakud Ukraina linnadele, mis on rahvusvahelise õiguse järgi sõjakuriteod,» seisab avalduses.

«Tuletame meelde, et sõjakuriteod ja inimsusevastased kuriteod ei aegu ning need kuuluvad kohtute jurisdiktsiooni alla üle kogu maailma,» märgivad presidendid.

«Oma riikide nimel nõuame, et Venemaa lõpetaks viivitamatult tsiviilobjektide ründamise. Me ei lõpeta oma jõupingutusi praeguste kuritegude eest vastutavate isikute kohtu ette toomiseks,» seisab avalduses.

Presidentide avalduse kohaselt on vastuvõetamatud Venemaa esindajate ähvardused kasutada tuumarelvi. «Sellega seoses kinnitame veelkord kohustust kaitsta oma riike ja liitlasi.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles