Zelenskõi sõnul on Putinil veel suutlikkust täiendavaks eskalatsiooniks

Copy
Saksamaa kantsler Olaf Scholz kuulab Berliinis Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi videopöördumist G7 riikide liidritele.
Saksamaa kantsler Olaf Scholz kuulab Berliinis Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi videopöördumist G7 riikide liidritele. Foto: Steffen Kugler / BPA / Reuters / Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenski ütles täna G7 liidritele kõneledes, et Venemaa presidendil Vladimir Putinil on pärast kaks päeva kestnud ulatuslikke õhurünnakuid Ukraina vastu endiselt võimekust täiendavaks eskalatsiooniks.

«Venemaa liidril, kes on nüüd oma valitsemise lõppjärgus, on veel ruumi edasiseks eskaleerimiseks,» ütles Zelenskõi, lisades, et see on oht kõigile.

Ta palus ühtlasi G7 liikmesriikidel aidata Kiievil osta ja paigaldada õhutõrjesüsteeme, mis kaitseksid riiki Venemaa rünnakute eest.

«Ma palun teil suurendada pingutusi, et aidata rahaliselt Ukrainale õhukilbi loomist. Miljonid inimesed oleksid G7-le sellise abi eest tänulikud,» ütles Zelenskõi videopöördumises. «Kui Ukraina saab piisavas koguses nüüdisaegseid ja tõhusaid õhutõrjesüsteeme, lakkab Venemaa terrori põhielement – raketilöögid – toimimast.»

Ukraina president tänas Saksamaa kantslerit Olaf Scholzit õhutõrjesüsteemi IRIS-T tarnete kiirendamise eest ja USA presidenti Joe Bidenit õhutõrjesüsteemide tarnete eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles