ÜLEVAADE Tähtaja kukkumise lävepakul on Rootsi valitsuse koosseis ikka lahtine

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Moderaatide liider Ulf Kristersson (vasakul) võtab moodustatavasse paremvalitsusse kindlasti Kristlikud Demokraadid eesotsas Ebba Buschiga (paremal), kuid kas ministrikohti saavad ka Liberaalid ja Rootsi Demokraadi polnud eile ikka veel selge. 
Moderaatide liider Ulf Kristersson (vasakul) võtab moodustatavasse paremvalitsusse kindlasti Kristlikud Demokraadid eesotsas Ebba Buschiga (paremal), kuid kas ministrikohti saavad ka Liberaalid ja Rootsi Demokraadi polnud eile ikka veel selge. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Scanpix

Rootsi peaministri kohta ihkav Moderaatide esimees Ulf Kristersson peaks täna tutvustama paremparteide võimuliidu peasihte, kuid veel eilseks polnud selge, kas sündimas on kahe- või kolmeparteivalitsus.

Alates neljaparteilise parembloki võidust kuu tagasi toimunud valimistel on olnud kindel, et Moderaadid lähevad valitsusse koos Kristlike Demokraatidega. Seda, kas valimistel suurimaks paremjõuks osutunud radikaalsed Rootsi Demokraadid nõustuvad ise valitsusväliseks niiditõmbajaks jääma, samas kui Liberaalid saavad ministrikohti, polnud aga viimase hetkeni ükski osaline valmis kommenteerima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles