VIDEO Vitali Klõtško: näeme palju hävingut, aga taastame kõik

Margus  Martin
, ajakirjanik, Kiiev
Copy
Kiievi linnapea Vitali Klõtško.
Kiievi linnapea Vitali Klõtško. Foto: Olga Sošenko

Ajakirjanikega kohtunud Kiievi linnapea Vitali Klõtško lausus, et esmaspäevane raketirünnak põhjustas kohutavaid tagajärgi ning nimetas Venemaa käitumist barbaarseks.

«Kahjuks on raketirünnaku tagajärjed pealinnas kohutavad. Kannatada said mitmed infrastruktuuri objektid. Me näeme palju hävingut, aga tegeleme kõige taastamisega,» rääkis Klõtško. 

«Kahjuks hukkus selle barbaarse rünnaku tagajärjel meie linnas viis (täpsustatud andmetel üheksa - M.M.) inimest. Vigastada sai 51 ja haiglaravil viibib 42 linlast. Nende hulgas on lapsi.»

Vitali Klõtško lisas, et kuigi see info kuulub pigem Ukraina relvajõudude kompetentsi, lasti tema andmetel Kiievi suunas üle 70 raketi, millest suurem osa õnnestus õhutõrjel hävitada. «Kahjuks tabasid mõned raketid siiski pealinna ja hukkusid tsiviilisikud,» lisas ta.

Mõneti hämmastav, aga näiteks Ševtšenko pargi juures pandi juba teisipäeva lõunaks tänaval, kus haigutas suur plahvatuskraater, maha uus asfalt. Jäi mulje, justkui polekski seal midagi juhtunud.

Raketirünnakute järel Kiievile otsustati samal päeval pealinna külje all Butša rajoonis alustada elektritarbimise piiramiseks väljas täielikku pimendusrežiimi: tänava- ja reklaamvalgustid ning dekoratiivlambid on iga päev kella üheksast õhtul kuni kuueni hommikul välja lülitatud.

Kella viiest kuni üheteistkümneni õhtul tuleb nii ettevõtetel kui ka eraisikutel viia elektriseadmete kasutamine miinimumini. Ühtlasi rakendatakse mitmel pool, sealhulgas pealinnas Kiievis eraldi graafiku alusel eri linnaosades mõnetunniseid elektrikatkestusi.

Ukrenergo andmetel vähenes piirangute rakendamise järel Kiievis ja Kiievi oblastis eraisikute üldine elektritarbimine juba paari päevaga veerandi võrra, mis võrdub näiteks võimsusega, mida läheb tarvis 46 000 korraga töötava pesumasina või 93 000 elektriveekeetja jaoks.

Elektrikutel, aga ka trolliliinide parandajatel on viimasel paaril päeval olnud Kiievis rohkelt tööd.
Elektrikutel, aga ka trolliliinide parandajatel on viimasel paaril päeval olnud Kiievis rohkelt tööd. Foto: Olga Sošenko
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles