Poola avastas lekke Saksamaale suunduvast Družba naftatorust (2)

Postimees
Copy
Toornafta sadama terminal, mis varustab Poola rafineerimistehaseid Venemaa Družba naftajuhtmest Gdanskis.
Toornafta sadama terminal, mis varustab Poola rafineerimistehaseid Venemaa Družba naftajuhtmest Gdanskis. Foto: Barbara Ostrowska/EPA/Scanpix

Poola torujuhtmeoperaator Pern avastas eile õhtul lekke ühes Družba torujuhtme liinis, mis veab Venemaalt Euroopasse naftat, teatas ettevõte täna hommikul.

Pern ütles, et praegu on lekke põhjused teadmata. Leke avastati torustiku ühes lõigus umbes 70 kilomeetri kaugusel Poola linnas Płockist.

«See torujuhe viib naftat Saksamaale. Praegu on intsidendi põhjused teadmata, kahjustatud torujuhtme osa on lahti ühendatud, teine liin töötab ilma muudatusteta,» vahendab Meduza Perni avalduse sõnu.

Ettevõtte spetsialistid ja Poola tuletõrjeteenistus läksid lekkekohale, et hinnata olukorda ja tagada piirkonna ohutus.

Pern teatas, et torujuhtme teine liin ja muud Perni infrastruktuuri elemendid töötavad tavapäraselt.

«Praegu tegutsevad kõik Perni teenistused (tehnilised, operatiivsed, majasisese tuletõrje ja keskkonnakaitse teenistused) vastavalt sellisteks olukordadeks ette nähtud algoritmidele,» vahendas Reuters operaatori sõnu.

Tšehhi torujuhtmeoperaatori MERO pressiesindaja ütles Reutersile, et Tšehhi vabariiki suunduvates voogudes ei ole toimunud mingeid muutusi.

Družba naftatoru, mille nimi tähendab vene keeles sõprust, on üks maailma suurimaid, mis varustab Venemaa naftaga suurt osa Kesk-Euroopast, sealhulgas Saksamaad, Poolat, Valgevenet, Ungarit, Slovakkiat, Tšehhi vabariiki ja Austriat.

Poola kõrgeim energiainfrastruktuuri eest vastutav ametnik Mateusz Berger ütles Reutersile, et hetkel ei ole alust arvata, et leke Družba naftajuhtme Poola osas oli põhjustatud sabotaažist.

«Siin saame rääkida juhuslikest kahjustustest,» seletas Berger.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles