Sabotaaž Saksamaa rongiliikluse vastu oli hästi läbimõeldud ja organiseeritud

Postimees
Copy
Reisijad ootamas perroonil Berliini raudteejaamas 8. oktoobril 2022 pärast suuri häireid Saksamaa raudteevõrgus, mille põhjuseks oli sideinfrastruktuuri vastu suunatud sabotaaž.
Reisijad ootamas perroonil Berliini raudteejaamas 8. oktoobril 2022 pärast suuri häireid Saksamaa raudteevõrgus, mille põhjuseks oli sideinfrastruktuuri vastu suunatud sabotaaž. Foto: John MacDougall/AFP/Scanpix

Saksamaal laupäeval toimunud sabotaažiakt, mille tõttu seisis rongiliiklus kogu Põhja-Saksamaal mitmeid tunde oli hästi läbimõeldud ja eeldas siseinfot. Sabotaaži käigus lõigati läbi nii pea- kui ka varusidekaablid, mis asusid Saksamaa kahes eri otsas. 

Seisak Põhja-Saksamaal oli Deutsche Bahni sõnul tingitud digitaalse raudtee sidesüsteemi GSM-R tõrgetest. «Seda kasutatakse rongiliiklust kontrollivate juhtimiskeskuste ja rongide vaheliseks sidepidamiseks ning on seega rongiliikluse sujuvaks toimimiseks hädavajalik komponent,» seletas Deutsche Bahn Die Zeitile.

«Meil on kuriteopaik Berliin-Hohenschönhausenis ja Põhja-Reini-Vestfaali liidumaal Hernes,» ütles Berliini föderaalpolitsei pressiesindaja Die Zeitile.«Praegu võib eeldada, et Deutsche Bahni kaablite vastu korraldati sihipärane väline sekkumine,» lisas politsei pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles