POSTIMEES KIIEVIS Infosõja eesliinil kogutakse raha luuredrooni jaoks

Margus  Martin
, ajakirjanik, Kiiev
Copy
Heategevuskampaania üks korraldajatest Svitlana Ligka.
Heategevuskampaania üks korraldajatest Svitlana Ligka. Foto: Olga Sošenko

Homse Ukraina kaitsjate päeva eel käis Postimees neljapäeval külas raadiojaamas Armija FM, kus algas heategevuslik (muusika)maraton Ukraina armeele spetsiaalse luuredrooni ostmiseks.

Tänu paljude tuntud loomeinimeste kaasabile loodetakse mõne päevaga kokku saada 800 000 grivnat ehk üle 22 000 euro.

«Igaüks panustab nii, nagu saab. Kõige tähtsam on, et suudame inimesi sellesse kampaaniasse kaasa haarata ning meie luurajatele abiks olla. Muusika ühendab,» rääkis Postimehele varem mitmes telekanalis produtsendina ja režissöörina töötanud Svitlana Ligka. «See [luuredroon] on kõigi meie võitlejate, nii tüdrukute kui ka poiste, ning nende vaimu hoidmiseks väga oluline.»

Sõja ajaks töö ja äriprojektid pausile pannud Ligka lausus, et praegu aitavad praktiliselt kõik, kes otseselt rindel ei viibi, sõdivaid kaasmaalasi vabatahtlikena. Erandiks pole ka tema. «Produtsenditöö oli minu eelmises elus, aga praegu olen vabatahtlik,» ütles ta.

Heategevusliku muusikamaratoni idee autor on laulja Anželika Rudnõtska, kellega koos jõudis Svitlana Ligka enne sõda tuuritada kümmekond aastat.

Kuuldes hiljuti korraldatud Postimehe ja Slava Ukraini kampaaniast «1000 kangelast lumes», lausus Ligka, et Ukraina on Eesti rahvale selle eest, et nad annetasid nende sõduritele 800 000 eurot paari tuhande komplekti sooja talvevarustuse ostmiseks, südamest tänulik ja palus kõikidele abistajatele edastada omapoolsed head soovid.

Raadiojaam Armija FM 

Ukraina kaitseministeeriumi hallatav Armija FM alustas tegevust kuus aastat tagasi. Tegu on infosõja ühe väikese, aga olulise lüliga: jaam edastab nii ukraina- kui ka venekeelseid uudiseid ning muusikat.

Kuus aastat tagasi tööd alustanud Armija FM-i algne eesmärk oli võidelda venemeelse propaganda vastu Donbassis. Saateid edastatakse Venemaa okupeeritud idapiirkondades 28 saatjast koosneva võrgu kaudu, aga samuti internetis.

Raadiojaama stuudiod ja toimetus asuvad Kiievis. Täiemahulise sõja alguses töötas Armija FM-is 17 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles