Florida koolitulistaja mõisteti eluks ajaks vangi

Copy
Nikolas Cruz
Nikolas Cruz Foto: Amy Beth Bennett

USA vandemehed lükkasid tagasi Floridas Parklandi koolis 17 inimest tapnud tulistajale Nikolas Cruzile nõutud surmanuhtluse ja mõistsid ta armuandmise võimaluseta eluks ajaks vangi.

Vandekohus pidas nõu kogu kolmapäeva ja põgusalt veel neljapäevalgi ning otsustas viimaks, et 24-aastane Cruz peab eluks ajaks vangi minema.

Endine Parklandi keskkooli õpilane Cruz tappis 2018. aasta veebruaris 14 õpilast ja kolm koolitöötajat. Toona oli ta 19 aastat vana.

Surmamõistev otsus peab olema üksmeelne, kuid mõned 12-st vandemehest leidsid, et see ei ole õigustaud.

Kolm kuud kestnud kohtuprotsess jõudis lõpule teisipäeval. Prokurör Michael Satz nõudis end eelmisel aastal süüdi tunnistanud Cruzile «süstemaatlise veresauna» eest surmanuhtlust.

Cruzi advokaat Melisa McNeill palus vandekohtult kaastunnet ning ütles, et tema klient on probleemidega noormees, kelle ema oli kodutu alkohoolik ja narkomaan, ning andis poja lapsendada.

19-aastane Cruz läks 2018. aasta valentinipäeval Marjory Stoneman Douglase keskkooli, kaasas seaduslikult ostetud poolautomaat AR-15, ning lasi üheksa minutiga maha 17 õpilast ja töötajat. Üle kümne inimese sai haavata.

Florida koolitulistamine vallandas debatid relvakontrolli karmistamise üle, sest Cruz oli vaimse tervise probleemidest hoolimata relva seaduslikult ostnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles