Türgi kaevandusplahvatuse ohvrite arv tõusis 40-ni

Copy
Põhja-Türgis Amasras on kaevandusplahvatuses surma saanud vähemalt 22 inimest.
Põhja-Türgis Amasras on kaevandusplahvatuses surma saanud vähemalt 22 inimest. Foto: Nilay Meryem Comlek/Reuters/Scanpix

Türgi põhjaosas asuva Amasra söekaevanduses metaaniplahvatuse tagajärjel hukkunute arv on tõusnud 40-ni, ütles siseminister Süleyman Soylu laupäeval.

«Oleme lugenud kokku 40 surnut. 58 kaevuril õnnestus end päästa,» ütles Soylu Türgi viimaste aastate rängima kaevandusõnnetuse sündmuspaigal.

«Oleme silmitsi tõeliselt kahetsusväärse olukorraga,» ütles kiiruga õnnetuspaika, Musta mere ranniku väikelinna lennanud siseminister varem. «Ühtekokku töötas maa all meie 110 venda. Mõned neist tulid ise välja ja mõned neist päästeti.»

«Päästeoperatsioon hakkab lõpule jõudma,» ütles energiaminister Fatih Dönmez.

Tervishoiuminister Fahrettin Koca ütles varem Twitteris, et 11 inimest toodi kaevandusest elusana välja ja viidi haiglasse.

Soylu kinnitas varem, et kaevanduse kahes piirkonnas on lõksus ligi 50 kaevurit, osa neist on 300, teised 350 meetri sügavuses.

Bartıni provintsi kuberner Nurtaç Arslan ütles ajakirjanikele, et viis inimest jäi lõksu 350 meetri sügavusele ja teises kohas 44 inimest 300 meetri sügavusele.

Kuberneri sõnul suutis kaheksa kaevurit omal jõul kaevandusest välja pääseda ja sai arstiabi. Päästetöötajad tõid välja veel 11 kaevurit.

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan teatas, et tühistab kõik muud plaanid ja sõidab laupäeval õnnetuspaika.

«Ma loodan, et me ei kaota rohkem elusid, et meie kaevurid leitakse elusana,» ütles ta.

Plahvatus kärgatas pisut pärast päikseloojangut ja päästetöid tuli teha pimedas.

Suurem osa esialgsest informatsioonist toimunu kohta pärineb kaevandusest eluga pääsenud kaevuritelt, kellest mitmed on aga tõsiselt vigastatud.

Kaevurite ametiühingu Maden İş arvates põhjustas plahvatuse metaani kogunemine. Ametnike sõnul on põhjustest veel vara rääkida.

Põhja-Türgis Amasras on kaevandusplahvatuses surma saanud vähemalt 22 inimest.
Põhja-Türgis Amasras on kaevandusplahvatuses surma saanud vähemalt 22 inimest. Foto: Nilay Meryem Comlek/Reuters/Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles