El Salvadoris on poole aastaga kinni peetud 55 000 jõuguliiget

Copy
El Salvadori riigipolitsei toimetab kinnipeetud mehed, keda süüdistatakse seotuses kuritegelike jõukudega, Soyapango kinnipidamiskeskusesse.
El Salvadori riigipolitsei toimetab kinnipeetud mehed, keda süüdistatakse seotuses kuritegelike jõukudega, Soyapango kinnipidamiskeskusesse. Foto: Moises Castillo / AP / Scanpix

El Salvadori politsei on alates sellest, kui president Nayib Bukele kuulutas sõja kuritegelikele jõukudele, seitsme kuuga kinni pidanud 55 000 arvatavat jõuguliiget, teatasid ametivõimud reedel.

Valitsus andis märtsis politseile erakorralised volitused jõukudesse kuulumises kahtlustatavaid vahistamismääruseta kinni pidada ja nüüdseks ulatub kinnipeetute arv 55 000-ni, ütles justiitsminister Gustavo Villatoro.

Juba enne erivolituste saamist oli politsei kinni võtnud 16 000 jõugukuritegevuses kahtlustatavat.

Säärane vahistamiste laine on 6,5 miljoni elanikuga El Salvadoris enneolematu. Riik on aastakümneid kannatanud mõjuvõimsate jõukude nagu Mara Salvatrucha (MS-13) ja Barrio 18 vägivalla all.

«Me võidame sõja (organiseeritud kuritegevusega) ning saadame ka edaspidi tuhandeid politseinikke ja sõdureid neid terroriste vahistama,» ütles Villatoro erivolituste seitsmendat pikendust taotledes.

Politsei ja sõjavägi on konfiskeerinud 1644 tulirelva, 2026 autot, 12 842 mobiiltelefoni ja 1,2 miljonit dollarit, lisas justiitsminister.

Suure ja üha kasvava vangide hulgaga toimetulekuks ehitavad El Salvadori võimud riigi keskossa Tecolucasse 40 000 kohalist vanglat, mis peaks valmis saama aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles