Võlgades siplevad Aafrika riigid vajavad kreeditoride kiireid otsuseid (2)

Copy
Aafrika lapsed.
Aafrika lapsed. Foto: AP/Scanpix

Aafrika valitsused kutsusid laupäeval rahvusvahelisi võlausaldajaid kiireloomuliselt otsustama nende võlgade leevendamise üle, öeldes, et viivitamine piirab majanduskasvu kogu mandril, mis seisab silmitsi kõrge inflatsiooni ja toidunappusega.

Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) veebiülesel pressikonverentsil ütles Sambia rahandusminister Situmbeko Musokotwane ütles, et võlgade leevendus on eluliselt tähtis aspekt maailmamajanduse naasmisel normaalsuse juurde.

«Meie võimekus osaleda üleilmses majanduses on piiratud,» ütles Musokotwane. «Mida me saame teha, on kutsuda oma partnereid, võlausaldajaid, nägema seda kiireloomulise asjana. See on see, mida me palume. Kiirust, kiirust, kiirust me vajame.»

G20 riikide ühendus on kokku leppinud ühises raamistikus vaesemate riikide võlgade ümberstruktureerimiseks, ent selle rakendamine on olnud aeglane.

USA rahandusminister Janet Yellen süüdistas reedel Hiinat, paljude Aafrika riikide peamist võlausaldajat, «mittekonstruktiivses osaluses» ja võlgade leevendamise püüete protsessi takistamises.

IMF teatas varem sel nädalal, et Sahara-taguse Aafrika riigid seisavad silmitsi aastate kõige suurema keskkonnaalase väljakutsega, kuna pandeemiast taastumist segas hüppeliselt kasvanud inflatsioon, kõrgenenud intressikulud ja üleilmne majanduse aeglustumine.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles