Armeenia: rahuleping Aserbaidžaaniga sõlmitakse aasta lõpuks

Postimees
Copy
6. oktoobril Prahas toimunud läbirääkimised Aserbaidžaani president lham Aliyevi ja Armeenia peaminister Nikol Pašinjani vahel, mida vahendasid Euroopa Ülemkogu eesistuja Charles Michel ja prantsusmaa president Emmanuel Macron.
6. oktoobril Prahas toimunud läbirääkimised Aserbaidžaani president lham Aliyevi ja Armeenia peaminister Nikol Pašinjani vahel, mida vahendasid Euroopa Ülemkogu eesistuja Charles Michel ja prantsusmaa president Emmanuel Macron. Foto: LUDOVIC MARIN/AFP/Scanpix

Armeenia julgeolekunõukogu juhi Armen Grigorjan sõnul sõlmitakse Aserbaidžaaniga rahuleping ning piiritletakse riikide vahelised piirid aasta lõpuks. Varem on ka Aserbaidžaani president Ilham Alijev öelnud et paari kuu pärast sõlmitakse rahuleping.

Grigorjan teatas kolmapäeva õhtul Armeenia avalik-õiguslikule ringhäälingule antud intervjuus, et on jõutud ühisele arusaamisele rahulepingu osas ning, et Armeenia ja Aserbaidžaan on leppinud kokku tegevuste ajakavas.

Edasiminek toimus 6. oktoobril Prahas Euroopa Poliitilise Ühenduse (EPC) esimese kohtumise kõrval toimuvatel läbirääkimistel Armeenia peaminister Nikol Pašinjani ja Aserbaidžaani lham Alijevi vahel, mida vahendasid Euroopa Ülemkogu eesistuja Charles Michel ja Prantsusmaa president Emmanuel Macron.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles