Iraani vanglatulekahjus sai surma neli, viga 61 kinnipeetavat

Copy
Tulekahjus kannatada saanud Evini vangla Teheranis.
Tulekahjus kannatada saanud Evini vangla Teheranis. Foto: STRINGER / EPA / SCANPIX

Teherani Evini vanglas ööl vastu tänast puhkenud tulekahjus sai surma neli ja kannatada 61 vangi, teatati kohtuameti veebilehel.

«Neli vangi suri tulekahjust põhjustatud suitsu sissehingamise tõttu ja 61 sai kannatada,» teatas Mizan Online, lisades, et nelja kannatanu seisund on raske.

«Laupäeva õhtul leidsid vanglas aset rahutused ja kokkupõrked» ning «märatsejad» süütasid tulekahju, teatas uudisteagentuur IRNA viitega kõrgele julgeolekuametnikule.

«Olukord on praegu täielikult kontrolli all,» ütles julgeolekuallikas.

«Rahu on taastatud ja tuletõrjujad tegelevad leekide kustutamisega,» ütles allikas ja lisas, et «pätid» süütasid riietehoiuala.

Sotsiaalmeedias jagatud videolõikudel oli näha leeke ja vangla kohal hõljuvat suitsupilve.

Kohtusüsteemi ametlik veebisait Mizan Online teatas, et osa vanglast süttis pärast kaklust mitme kinnipeetava vahel.

Vanglateenistusele viidates kirjutas Mizan, et politsei «kutsuti appi, et aidata valvuritel Evinis võimalikult kiiresti rahu taastada».

«Tulekahju on kustutatud,» seisis teates.

Rahutused vanglas puhkesid pärast seda, kui Iraani on nädalaid raputanud meeleavaldused seoses noore kurditari Mahsa Amini surmaga kombluspolitsei vahi all.

Tänavavägivald on toonud kaasa kümneid surmajuhtumeid, peamiselt meeleavaldajate, aga ka julgeolekujõudude liikmete seas, samas kui sadu on vahistatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles