Iraan plaanib saata Venemaale lisaks ründedroonidele ka raketisüsteeme (5)

Copy
Iraani Fateh-110 raketisüsteem.
Iraani Fateh-110 raketisüsteem. Foto: Vahid Reza Alaei/AP/Scanpix

Julgeolekuametnike andmetel on Iraan ja Venemaa saavutanud salaja kokkuleppe täiendavate relvade tarnimiseks.  Julgeolekuametnikud ütlesid Washington Postile, et Iraan valmistab ette Venemaale lisaks täiendavatele ründedroonidele ka raketisüsteemide saatmist.

Iraani suurenevat rolli Venemaaga sõjalise koostöö ja sõjatehnika tarnimise valdkonnas ilmestab Iraani ametnike visiit Venemaale 18. septembri, mille käigus jõuti väidetavalt kokkuleppele täiendavate relvasüsteemide tarnimise osas. USA liitlasriigi ametnike sõnul, kes jälgivad pingsalt Iraani relvade liikumisi, jõuti kokkuleppele kahe maa-maa tüüpi raketisüsteemide saatmiseks.

Viimastel päevadel Ukraina ja USA ametnikega jagatud luurehinnangu kohaselt valmistab Iraani relvatööstus ette esimest Fateh-110 ja Zolfaghar rakettide – kahe tuntud Iraani lühimaa ballistilise raketisüsteemi, mis suudavad tabada sihtmärke vastavalt 300 ja 700 kilomeetri kaugusel – saadetist ütlesid kaks asjaga kursis olevat ametnikku Washington Postile. Kui see toimub, oleks see esimene selliste rakettide tarne Venemaale alates sõja algusest.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles