MARGUS MARTIN UKRAINAS ⟩ Õhuhäirest esimeste plahvatusteni kulub kümmekond minutit

Margus Martin
, ajakirjanik
Copy

Mõkolajivi alt löödi Vene üksused küll juba aprilli alguses minema, kuid rinne püsib linnale endiselt lähedal. Hersoni on siit vähem kui sada kilomeetrit, mistõttu on elu oblastikeskuses kõike muud kui rahulik.

Postimeest Mõkolajivis võõrustav perekond Albešenko on armeeteenistuses viibiva ja selle kõrvalt vabatahtlikku abiorganisatsiooni juhtiva pereisa Juri pealehakkamisel sisustanud eluaseme garaažikooperatiivi ühte boksi, millel on korralik kelder. Garaaže on seal üle poolesaja, saatusekaaslasi leiab neist enam kui pooles. Isekeskis tehakse nalja, et tegu pole garaaži-, vaid elamukooperatiiviga.

Garaaž, kuhu on ennast sisse seadnud Albešenkod, ei kuulu neile, vaid võeti kohe sõja alguses 600 grivna (ligi 17 euro) eest kuus rendile. «Maksan renti umbes sama palju, kui kulub kolmetoalises korteris kommunaalide peale,» tähendab Juri. Korteri eest tuleb tal hoolimata sellest, et nad pole varsti kaheksa kuud korraliku katuse all elanud, maksta 2000 grivnat (ligi 56 eurot). Nagu öeldud, vesi, elekter, gaas, internet ja muu lisaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles