Briti siseministri lahkumisavaldus: valitsuse suund on minu jaoks murettekitav

Copy
Endine Briti siseminister Suella Braverman.
Endine Briti siseminister Suella Braverman. Foto: Toby Melville / Scanpix

Suella Braverman lahkus täna Ühendkuningriigi siseministri kohalt, vahendas Briti ajaleht The Guardian. 

Briti meedia spekuleerib, et endine transpordiminister Grant Shapps asendab Bravermani peaminister Liz Trussi valitsuse järjekordses ootamatus ümberkujundamises.

Peaminister, kes pidi täna pärastlõunal külastama kaitsetehnoloogiaettevõtet ja kohtuma meediaga, kohtus hoopis ametist lahkunud siseministriga Briti alamkojas, vahendas The Guardian. 

See on järjekordne löök peaministri autoriteedile, peale endise rahandusministri Kwasi Kwartengi vallandamist ja majandusstrateegia täielikku ümbertöötamist.

Allikad väitsid, et see oli uue rahandusministri Jeremy Hunti käsk, kes võttis pärast Trussi katastroofilist minieelarvet kontrolli valitsuse majandusmeetmete üle ja on väidetavalt riiki juhtima asunud. 

Braverman kritiseeris avalikult Trussi pööret ülemise maksumäära osas, viidates sellele, et tema arvates oli peaminister selle kuu alguses riigipöörde ohvriks langenud. 

Bravermani asendamine Shappsiga, vähem kui nädal pärast Kwasi Kwartengi vallandamist, oleks järjekordne märk sellest, et Truss püüab Konservatiivse partei liikmetele meele järgi olla, asendades ideoloogideks peetud ministrid kogenumate riigiteenistujatega. 

Endise siseministri lahkumisavaldus:


«Valitsuse suund on minu jaoks murettekitav,» seisis avalduses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles