Šveitsi rüütel kirjutas 15. sajandil oma nime Jeruusalemma võlvlakke

Copy
Šveitsi rüütel Adrian von Bubenberg kritseldas oma nime ja vapi Jeruusalemmas Siioni mäel kuningas Taaveti hauakambri kompleksis asuva Jeesuse viimse õhtusöömaaja ruumi võlvlakke.
Šveitsi rüütel Adrian von Bubenberg kritseldas oma nime ja vapi Jeruusalemmas Siioni mäel kuningas Taaveti hauakambri kompleksis asuva Jeesuse viimse õhtusöömaaja ruumi võlvlakke. Foto: ABIR SULTAN / EPA / Scanpix

Jeruusalemma vanalinna ühe hoone võlvitud laest leiti 15. sajandil palverändurina pühasse linna saabunud Šveitsi rüütli Adrian von Bubenbergi nimi, teatas Iisraeli muinsusamet neljapäeval.

Arvatakse, et von Bubenberg käis Jeruusalemmas 1466. aastal ning kraapis siis öömaja lakke oma suguvõsa vapi ja nime.

«See hoone oli toona klooster ja Lääne palverändurite võõrastemaja, ning nood jätsid seintele oma märgid,» ütlesid uurimisrühma juhid Michael Chernin ja Shai Halevi.

Rühm on leidnud Jeruusalemma vanalinnaga külgnevalt Siioni mäelt üle 40 kirjutise, mis omistatakse kristlastele ja moslemitele.

Von Bubenberg sai kuulsaks 1476. aasta Morat' lahingus Berni linna lähedal, kus Šveitsi Konföderatsiooni väed andsid hävitavalt tappa Burgundia hertsogi Charles Südi vägedele.

Iisraeli uurijad kahtlevad, kas von Bubenberg ikka ise oma nime seinale kraapis, seda võis ka teha tema poeg, kel oli sama nimi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles