Kallas: me õpime Ukrainas toimuvast, kuidas Venemaa sõdib (2)

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Ukraina ründajate osas käredamat lähenemist pooldavad liidrid – Soome peaminister Sanna Marin, europarlamendi president Roberta Metsola ja Kaja Kallas – ülemkogule suundumas.
Ukraina ründajate osas käredamat lähenemist pooldavad liidrid – Soome peaminister Sanna Marin, europarlamendi president Roberta Metsola ja Kaja Kallas – ülemkogule suundumas. Foto: Olivier Hoslet/Epa/Scanpix

«Me jälgime Ukrainas toimuvat väga tähelepanelikult, see tähendab, et õpime, kuidas Venemaa peab sõda, ja oleme varusid vastavalt täiendanud,» ütles peaminister Kaja Kallas vastuseks küsimusele, mida tähendavad rünnakud Iraani droonidega Eestile.

«Me võtame kogu aeg Ukrainas toimuvat arvesse ja teeme vastavalt kaitsehankeid,» kinnitas Kallas, lisades, et detailide üle otsustavad kaitseministeerium ja kaitsevägi, kellele on selleks raha antud.

Kallas rääkis Postimehega pärast sellenädalast Euroopa Ülemkogu Brüsselis. Seekordse ELi liikmesriikide presidendid ja peaministrid kokku toonud tippkohtumise järeldustes kutsuti Iraani kohe lõpetama Venemaa toetamine.

Juba päev enne selle lakoonilise üleskutse tegemist olid 27 liikmesriigi suursaadikud ELi juures heaks kiitnud sanktsioonid kolme iraanlase ja ühe selle riigi asutuse suhtes, kes on seotud Venemaale Shahed-136 droonide ja nende kasutamist õpetavate instruktorite saatmisega.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles